Spania

Spania este situata in sud-vestul Europei, fiind a treia tara ca marime de pe continent, ce cuprinde cea mai mare parte a Peninsulei Iberice, si cele doua arhipelaguri, Insulele Baleare si Insulele Canare. Spania este membra a Uniunii Europene din 1986 avand o populatie de 47 milioane de locuitori, cu 75% dintre cetatenii populatie urbana.
Spania este o destinatie de vacanta foarte populara printre europeni dar si pentru turistii din intreaga lume ocupand locul 2 in topul destinatiilor turistice din intreaga lume. Spania are plaje de nisip minunate, privelisti spectaculoase si multe locuri ce merita vizitate. Litoralul Spaniei masoara mai mult de 5000 kmsi este impartit in sase sectiuni mai mari printre care amintim Costa de la Luz, Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Azahar, Costa Blanca, Costa del Sol si Insule precum cele Baleare si Canare. Chiar daca fiecare plajăa spaniola se mandreste cu frumusetile naturii si un climat excelent, cea mai vizitata zona este Costa del Sol, fiind o locatie preferata pentru vacantele in familie dar si pentru cei care vor sa viziteze orasele importante ce in ultimii ani s-au dezvoltat foarte mult. Insulele Baleare si Insulele Canare sunt centrul vacantei pentru plaja si viata de noapte. Insulele Canare sunt regiunea cu cea mai rapida dezvoltare in Spania, un paradis turistic, cu unele dintre cele mai bune hoteluri si statiuni.
De la orase pline de viata la orase istorice, exista atat de multe lucruri de vezut in Spania. Partea rurala a Spaniei este muntoasa si in cea mai mare parte cu dealuri si plantatii de maslini. Aproape 15 milioane de persoane calatoresc in Spania in fiecare an atrasi de soarele, plajele si cultura sa unica. Exista numeroase excursii in Spania ce sunt puse la dispozitie de operatorii locali, prin care puteti savura cele mai cunoscute locuri sau descoperii cele mai ascunse si spectaculoase locatii. Celebrii cai din Andalucía din scolile spaniole de echitatie sunt o atractie ce nu trebuie ratata. Barcelona este o metropola de renume mondial, intalnita in preferintele tuturor turistilor, deoarece este unul dintre cele mai importante orase din lume din punct de vedere cultural, adapostind nenumarate muzee si monumente, majoritatea fiind creatiile marelui Gaudi.
Sub exteriorul sau modern, traditiile din Spania sunt profunde. In Andaluzia, o regiune spectaculoasa din sudul tarii, se afla viile de mii de ani impreuna cu faimoasele sale orase Sevilla, Cordoba si Granada. Din acesta zona s-a nascut dansul specific spaniol, Flamenco.
Nici o vizita nu poate fi completa fara a gusta celebrul preparat spaniol Paella si vinurile spaniole, Spania fiind unul dintre marii producatori mondiali. Puteti incerca celebrele baruri tapas cu o varietate de preparate rapide din fructe de mare. Sangria este o alta bautura populara facut din vin rosu, suc de lamaie si portocale, bucati de fructe si gheata. Pentru ca spaniolii prefera sa ia masa dupa ora 21, viata de noapte si divertismentul incep foarte tarziu si se prelungesc pana in zori. Cele mai populare locuri de divertisment de noapte sunt pub-uri sau barurile (bar de copas – in spaniola), preferand sa mearga la discoteci si cluburi de noapte spre ora 02:00. Madrid poate fi considerat un oras care nu doarme niciodata iar Ibiza este lider european in privinta vietii de noapte si a celor mai faimoase cluburi. Spania este o tara care iubeste sa se se distreze pana tarziu in noapte cu o mare varietate de divertisment.
Spania este un paradis cand vine vorba de cumparaturi, cu varietatea sa de mall-uri uriase, magazine stradale si ale designerilor renumiti. Suveniruri, ceramica, produse din piele, produse alimentare sunt elemente populare ale cumparaturilor in Spania. El Corte Ingles este cel mai mare lant de mall-uri acoperind intreaga tara cu magazine ce merita vizitate, fiind magazinul preferat al spaniolilor. Spania este una dintre cele mai populare tari din Europa pentru iubitorii de golf. Aici vor gasi mai mult de o suta terenuri de golf, atat pe continent cat si pe insule. Costa del Sol este o destinatie de golf foarte populara si celebra, cu peste 60 de terenuri de golf si complexuri de lux.
In Spania veti gasi unii dintre cei mai prietenosi oameni, cultul ospitalitatii fiind foarte dezvoltat. De aceea va propunem vacante in aproape toate statiunile de litoral unde veti fi intampinati de plaje superbe cu nisip auriu intins pe kilometrii, conditii de cazare la standarde inalte, activitati multiple dar si servicii pe masura asteptarilor.