Republica Dominicana

  

Republica Dominicana e situata in America Centrala, in nordul Marii Caraibelor si in partea de est a insulei Hispaniola, avand ca vecin in vest statul Haiti.

Aceasta a fost declarata ca fiind cel mai frumos pamant din Lumea Noua si a fost descoperita de Cristofor Columb in anul 1942, numind-o Mica Spanie.

Costele insulei au un decor muntos de o frumusete inimaginabila, culminand cu varful Pico Duarte ce atinge inaltimea de 3175 m. Un adevarat paradis in Marea Craibelor, aceasta destinatie are de oferit cate ceva pentru fiecare: plaje din cele mai apreciate in lume cu nispi alb si fin, scaldate in ape cristaline si linistite, cele mai cunoscute fiind Playa Grande, Sosua Beach, Playa Dorada, Punta Cana si Playa Bavaro, pe suprafata careia se afla numerosi cocotieri, hoteluri de lux si complexuri all inclusive. Clima tarii este tropicala maritima si e impartita in doua sezoane importante: vara si iarna.

Capitala tarii se afla la Santo Domingo, numele complet al acestuia fiind Santo Domingo de Guzman, oras unde a fost construita prima catedrala, prima universitate si primul spital al Lumii Noi. Acesta este cel mai vechi oras locuit de europeni fara intrerupere si primul oras colonial spaniol din Lumea Noua.
Santo Domingo este un oras foarte frumos, in care modernul se imbina cu farmecul societatii vechi, avand o arhitectura coloniala impresionanta.