Londra

Cu 8 milioane de locuitori, Londra este cel mai mare oras european, dar si cel mai divers din punct de vedere etnic. Londra domina orizontul tuturor cetatenilor britanici pentru ca aici au loc cele mai importante evenimente si pentru ca aici se incheie cele mai mari afaceri. Cu ocazia intrarii in noul mileniu cele mai reprezentative cladiri din Londra au trecut printr-un amplu proces de renovare, dar au aparut si atractii noi, ca Tate Modern sau London Eye. Principalele puncte de interes din capitala Angliei sunt Big Ben, Westminster Abbey, Palatul Buckingham, Catedrala Sf. Paul si Turnul Londrei. Spatiile verzi ale Londrei sunt foarte apreciate si daca veti intra vara in St. James Park veti intalni la fiecare pas englezi care citesc ziarul pe iarba sau care pur si simplu stau tolaniti la soare. In Londra puteti sa petreceti zile intregi la cumparaturi, la Harrods daca aveti dare de mana sau pe Oxford Street, daca vreti sa traiti o experineta de shopping cosmopolita. Pub-urile, restaurantele si cluburile de noapte cu atmosfera trepidanta constituie alte motive pentru care o excursie la Londra nu trebuie sa va lipseasca din palmares. Odata ajunsi aici mergeti si la Observatorul Regal din Greenwich pentru a va intersecta cu meridianul zero.
Obiective recomandate Amedea 

London Eye

Roata gigantica London Eye, cunoscuta si sub numele de Millenium Wheel, a fost inaugurata in anul 2000 pentru a celebra intrarea in mileniul III. Roata are aproximativ 135 de metri, iar in zilele clare se poate vedea la 40 de kilometri departare. In fiecare capsula pot intra 25 de persoane, iar o rotatie completa dureaza 30 de minute, timp suficient pentru a admira orasul si imprejurimile, dar mai ales pentru a fotografia. Pretul de intrare este de 10,5 lire pentru adulti si de 5 lire pentru cei care au sub 16 ani. Intrarea pentru copii este gratuita.

Trafalgar Square

 
Piata Trafalgar este numita asa pentru a comemora victoria repurtata de navele britanice in 1805 impotriva lui Napoleon. Aici au loc demonstratiile politice importante, dar turistii o cauta in primul rand pentru a se odihni. Piata este arhiplina si de Craciun si de Anul Nou. Bradul de Craciun este in fiecare an un dar din partea Norvegiei, care isi exprima in acest fel gratitudinea pentru ajutorul englez din perioada celui de-al doilea razboi mondial.

Tower Bridge

Tower Bridge este cel mai faimos si mai vizitat pod din lume. A fost proiectat de Sir Horace Jones si inaugurat in 1894. De aici puteti sa vedeti intr-un mod unic Tamisa si Turnul Londrei. O fascinanta experienta veti avea in sala motoarelor unde veti intelege cum functioneaza mecanismul care ridica bratele podului pentru a permite trecerea vaselor. Tot aici va puteti si casatori. Biletul de intrare costa 5,5 lire pentru adulti.

Turnul Londrei

 
Turnul Londrei a devenit in timpul evului mediu un temut loc de incarcerare sau de executie pentru dusmanii reali sau imaginari ai regelui. Si astazi se mai simte umbra violentelor din trecut, dar cei mai multi vizitatori uita rapid lacrimile varsate in fata instrumentelor medievale de tortura pentru a se entuziasma la vederea Bijuteriilor Coroanei sau a corbilor care traiesc aici. Legenda spune ca daca nu vor exista tot timpul minim sase corbi in turm atunci Marea Britanie va cadea sub dominatie straina. Obiceiul se respecta cu strictete sin timpul lui Charles I. Intrarea pentru adulti costa 11,3 lire.
Petrece cateva zile Londra, cel mai diversificat oras al europei cu  preturi de la 320 euro / persoana

Plecare in fiecare marti, joi, sambata !

Pretul include : tarif bilet de avion Timisoara-Londra (Luton) si retur, 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in oras.